Publicerad: 2015-07-01

100% bilprovning

Opus Equipment sålt till Mekonomen.


Det var här Opus började

Med försäljningen av Opus Equipment till Mekonomen tas det definitiva steget mot renodling av koncernens verksamhet till bilprovning. Det innebär också att en epok i Opus historia avslutas.

Det var med import av mätutrustning för avgasrening som Opus startades 1990 av Magnus Greko och Jörgen Hentschel. Amerikanska krav på avgasrening följdes av motsvarande krav i Europa och Opus tog hem tekniken från USA. Sortimentet utökades efterhand med fordonslyftar, bromstestare och annan utrustning för bilverkstäder och bilprovningsstationer. Under de 25 år som gått sedan starten har företaget utvecklats till ett av de ledande i branschen med kunder i över 50 länder.

– Det är inte utan att affären känns lite sentimental, säger Magnus Greko, VD och koncernchef i Opus Group. Det var ju med detta allting startade en gång, men det är ett strategiskt beslut som känns helt rätt för framtiden.

Försäljningen av Opus Equipment innebär att Opus Groups verksamhet renodlas till bilprovning, med det uttalade målet att vara ett ledande globalt företag på området. Jörgen Hentschel, VD för Opus Equipment, stannar kvar i företaget tillsammans med ledningsgruppen och övriga medarbetare.

– Opus Equipment är ett framgångsrikt bolag, som kommer att utvecklas väl inom Mekonomenkoncernen, säger han. Vi kommer att fortsätta leverera testutrustning och servicetjänster till företagen inom Opus Group.

Läs mer