Publicerad: 2016-09-27

Mäter hjulvinklarna på 3 sek

Fastlign® laserteknik ingår nu i Opus.

FASTLIGN® är det första systemet för beröringsfri, dynamisk, mätning av hjulvinklar på personbilar och lastfordon. Bilen körs mellan två scannertorn och på mindre är tre sekunder avslöjar tekniken om fordonet har några problem med hjulvinklarna, fjädring eller styrning. Mätningen sker helt automatiskt, till exempel när fordonet körs in för service eller besiktning. Man behöver inte stanna, det är i princip som att passera stöldscannern på väg ut ur affären.

fastlign

Många bilar kör omkring med felaktiga inställningar, som föraren kanske inte märker, men som ökar däckslitage och bränsleförbrukning samt försämrar komfort och köregenskaper. FASTLIGN® är ett enkelt och smidigt sätt att uppmärksamma bilägaren och verkstaden på att något behöver åtgärdas.

Via Opus Inspection i USA har Opus Group förvärvat en majoritet i FASTLIGN®.

– Det patenterade systemet kompletterar vårt sortiment av utrustning för bilprovningar och verkstäder, säger Lothar Geilen, VD för Opus Inspection. FASTLIGN® kommer till att börja med erbjudas till våra drygt 28 000 verkstadskunder i USA under konceptet Equipment as a Service (EaaS) och därefter globalt.

FASTLIGN® är speciellt intressant för bilhandlare/verkstäder och däckverkstäder samt för Opus bilprovningsstationer som på detta sätt kan bredda sitt kunderbjudande.

Läs mer om affären här >>

Läs mer om FASTLIGN® här >>