Publicerad: 2015-03-24

OBD-teknik i framkant

Drew Technology är nu en del av Opus Group.
Ledande teknik och kompetens inom OBD

Från starten som enmans konsultbolag 1996 har Drew Technologies utvecklats till ett av de ledande företagen inom OBD-teknik (On Board Diagnostics). Drew Technologies utvecklar och tillverkar analys- och diagnosutrustning för bilprovningsbranschen och fordonsindustrin – ett viktigt kompetens- och produktområde för Opus Inspection på många marknader.

– Idag börjar ett nytt kapitel för oss, säger Brian Herron, VD för Drew Technologies. Som del av Opus Group får vi nu nya möjligheter till produktutveckling och expansion. Jag känner mig glad och stolt över att Opus Group sett potentialen i vårt företag och vad vi kan tillföra inom fordonskommunikation och OBD-erfarenhet.

Drew Technologies blir ett dotterbolag till Opus Inspection och med tydligt fokus på sin kärnkompetens OBD-teknik.

– Vi är entusiastiska över förvärvet av Drew Technologies, säger Lothar Geilen, VD för Opus Inspection. Det är ett ledande företag inom fordonskommunikation med en stark position inom OBD-scanning och mätutrustning för dataloggning. För oss är det ett strategiskt viktigt förvärv, eftersom fordonskommunikation blir allt viktigare för bilprovning. Den tekniska expertisen inom OBD-teknik, som är företagets styrka kommer att stärka hela Opus Group.

——–

Drew Technologies med huvudkontor i Ann Arbor, Michigan, USA grundades 1996 och har utvecklats till en ledande leverantör av OBD-utrustning för fordonsanalys och diagnossystem till fordonstillverkare, verkstäder, bilförsäljare och bilprovningsstationer globalt. All produktutveckling, design och slutlig produktion sker i Ann Arbor. Företaget ligger i framkant inom den senaste OBD-tekniken som används för att besiktiga fordon för både miljö- och säkerhetskontroll av fordon.

Läs mer om affären

Läs mer om Drew Technologies