Publicerad: 2017-08-21

Opus Bilprovning vill att svenska bilägare ska kunna klimatkompensera för sin körning

Från 3 juli erbjuder Opus Bilprovning sina personbilskunder möjligheten att klimatkompensera för sin körning. Den nya tjänsten ger information om fordonets klimatavtryck och räknar ut vad var och en är ”skyldig” vår planet sedan senaste besiktningen.

Informationen om fordonens klimatavtryck är kostnadsfri och återfinns på kundens besiktningsprotokoll. För en medelbilist handlar det om ett utsläpp på ca 3 ton vilket kostar ca 520 kr per år. Varje kund bestämmer själv om hen vill kompensera för sin körning och pengarna går till Nakau-programmet, som jobbar med skogbevarande i Stillahavsområdet.

Den nya tjänsten är en del av Opus Bilprovnings långsiktiga strategi att bidra till en grönare planet.

– Vår insats för att minska fordons klimatpåverkan består av många delar varav det här är ett sätt, där vi ökar kundernas miljömedvetenhet säger Tord Fornander, vice vd på Opus Bilprovning.

Att agera för miljön är inget nytt för Opus, företaget har sedan en lång tid tillbaka arbetat för att minska konsekvenserna av utsläpp från fordon. Opus jobbar ständigt med att reducera sin totala miljöpåverkan och klimatkompenserar för det som kvarstår i ett flertal bevarandeprojekt världen över.

– Vi på Opus klimatkompenserar för hela verksamheten, vilket är unikt. Vi är troligen det första bolaget i Norden som uppfyller alla delar som krävs för att klassas som ett klimatneutralt företag. Att vi nu ger kunderna samma möjlighet att ta ansvar är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger Per Rosén, vd på Opus Bilprovning.