Publicerad: 2018-01-11

Opus öppnar en ny besiktningsstation i chile

Opus Inspection har öppnat sin tredje besiktningsstation i Chile, en av företagets viktigaste tillväxtmarknader i Latinamerika.

Via sitt dotterbolag Systech Chile Ltda. kommer Opus årligen att genomföra ca 30 000 kontrollbesiktningar och avgaskontroller i Lampa, i närheten av Chiles huvudstad Santiago. Besiktningsstationen förfogar över två helautomatiska, toppmoderna flerriktade körfält för såväl lätta som tunga fordon. Den 6 000 m2 stora stationen kan byggas ut med ytterligare en inspektionslina. Den kommer att bemannas av ett team som består av 12 mycket erfarna bilmekaniker och servicepersonal. Företaget kommer därmed att ha totalt 46 anställda i landet.

För Opus utgör detta ytterligare ett steg i konsolideringen av verksamheten i Chile, då företaget strävar efter att vinna en solid marknadsandel i landet och fördubbla sina globala intäkter till 400 miljoner USD år 2021.

Alfredo R. Granai, regionchef för Latinamerika säger: ”Vi är mycket glada över att ha fått Transport och telekommunikationsdepartementets godkännande och certifiering för att öppna stationen i Lampa. Latinamerika är en mycket viktig marknad för våra tillväxtambitioner då vi strävar efter att skapa en säkrare och renare värld med hjälp av vår besiktningsverksamhet.